Plåtslagare emellan

Blänkande koppar, svart plåt eller rostfritt, doften av falsolja som följer oss hem på kvällarna och svarta händer som vägrar att bli rena. Ständiga skärsår, och självsprickor som svider. Fötter som värker av kyla på vintern, och kroppar som hettar på somrarna så vi dricker litervis med vatten. Vi kisar så hårt att vi får huvudvärk och tunna rynkor träder fram vid ögonen som ett naturligt bevis på åren vi jobbat på tak. Huden på armar och rygg är läderartad av all sol som landat där sommartid och benen är kritvita upptill och bruna från knäna och neråt.

img_1252

Alla känner ni till det där ellerhur?

Men samtidigt har vi förmånen att få skapa vackra tak med våra händer och se utsikter som ingen annan sett. Frisk luft strömmar genom våra lungor dagligen, vilket gör att vi slipper vara sjuka så ofta som kontorsnissarna några våningar ned.

Emellanåt hittar jag små tips om ditten och datten, och tänkte dela med mig här.

Nu har  jag provat förmedlingstjänsterna DORUNNERServicestart och Offerta.

Jag märkte snabbt att Servicestart hade mer jobb till mig än de andra, och så har det fortsatt

Offerta började stort, men föll på att de började ta betalt i förskott. Då lade jag av.

Dorunner var inget för oss.

Vi hade samarbete med Bra byggare och märkte ganska snart att det inte passade oss. Få plåtjobb om jag säger som så. Dock tegeljobb om någon är intresserad av det.

Om du inte redan hittat tidningen Driva egetså kan jag rekommendera dig den. Massor av tips och hjälp med allt du kan tänka dig. De har även en superb hemsida och flera bloggar som ger dig tips om det mesta. Du får dessutom som prenumerant vara med i deras företagslista, och på det viset ha möjlighet att komma högt upp på Google.

Om du använder Appledator dvs Mac kan jag varmt rekommendera den numera avsomnade tidningen Macguiden      

guld.moderskeppet.se hittar du något så unikt som en mängd olika kurser i t.ex wordpress för att skapa din hemsida, fotokurser i mängder, bildkommunikation, indesign, videoproduktion, och mycket mer. Du kan antingen prenumerera per månad, eller per år.

En sida vi ofta använder är trafiken.nu. Där hittar du snabbt aktuell info om hur trafiken ser ut där du ska åka. Som hantverkare befinner man sig ju både här och där.

Ytterligare en bra tidning är https://www.privataaffarer.se

Har du fler tips? Mejla gärna så samlar vi dem här.