Plåtprojekt diverse

Det har blivit en hel del projekt under åren och här kommer ett urval:

En kund hade byggt en timrad kåk som han ville ha en snygg koppartäckning på skorstenen på. Sagt och gjort, vi handgjorde stosarna och hatten som skulle sitta på toppen av skorstenen.

Här gjorde vi lister mm och satte hängrännor + rör på ett sk passivhus.

Plåtinfattning på garage mm

Ett litet specialuppdrag nere i Getryggen som är ett sommarstugeområde nedanför oss. Stolparna skulle kläs in med plåt sa kunden, och vi…gjorde exakt det. Samtidigt njöt vi av utsikten.

Vi fick i uppdrag att lösa några besiktningsfel som en annan plåtfirma ställt till med på ett höghus i Fredhäll. Utsikten var formidabel, men ljudet från bilar, båtar och plan som ständigt passerade över oss bildade ett stadigt oljud som inte passade mina öron. Eftersom det saknades en del smide fixade vi även det. Lite målningsjobb för att dölja färg som skavts bort sedan var taket tipptopp och redo att invaderas av måsar, duvor och andra flygfän.

Du ser vad som felas här va? Plåtnissarna har sågat för stort hål när de monterat stosen. Hm…hur tänkte de här?

Vi fick i uppdrag att lägga band som falsades på en utbyggnad.

Här ser du ett litet specialprojekt. Två tak som möts.

Sockellist monteras

En sommarstuga i Årsta havsbad som hade tegel blev av med de tunga pannorna och fick istället ett snyggt falsat plåttak och en öppningsbar sk häxa monterades på skorstenen samt ett nederbeslag. Som vanligt hade det samlats en massa barr, grenar och annat under pannorna.